Ook volwassenen zijn welkom in onze club.  Zet je je eerste stappen op het ijs, of heb je vroeger geschaatst en wil je de draad weer oppakken?  We bieden lessen aan zowel voor beginnende volwassen schaatsers, schaatsers die de basisvaardigheden al goed beheersen en willen proeven kunstschaatsen en ijsdansen als competieve volwassen schaatsers.


De volwassen schaatsers worden eveneens ingedeeld in niveaugroepen en volgen een aangepast leerprogramma.   We beginnen van in het begin en stapsgewijs leer je remmen, draaien, achterwaarts schaatsen, overzetten.  Later gaan we verder met drietjes, bogen, mohawks,...

Er is zeker geen maximumleeftijd!  Schaatsen is een gezonde sport waar je fit van blijft en kan ook veilig aangeleerd worden op latere leeftijd. 

De volwassen schaatsers die dit willen kunnen ook deelnemen aan het kerstoptreden, het clubkampioenschap en het gala als afsluiter van het seizoen.  De keuze of je hieraan wil deelnemen ligt volledig bij jou.  

Voor schaatsers die vroeger reeds geschaatst hebben of die een eigen kür op muziek willen aanleren bieden we bijkomende groepslessen aan.  Hierin oefenen we verder op sprongen en pirouetten en proeven we van het ijsdansen.   Indien je dit wenst, kan je ook deelnemen aan recreatieve adultwedstrijden.