Heb je nog helemaal geen schaatservaring of weet nog niet precies of je zal kiezen voor kunstschaatsen of ijshockey, dan ben je welkom bij de initiatielessen die georganiseerd worden door de schaatsbaan op vrijdagavond van 18u15 tot 19u15. Hier staat ons Hivernia coachteam paraat om jullie te begeleiden bij de eerste passen op het ijs. Deze initiatie is voor jong en oud. 

omwille van de covid maatregelen zijn er momenteel geen schaatslessen georganiseerd door ISCM.

Verantwoordelijke coach: Sophie Velders

In de clublessen leer je het kunstschaatsen volgens een vast leerprogramma, opgedeeld in 10 brevetten.  Het eerste half uur oefen je op schaatsvaardigheid (voorwaarts schaatsen, achterwaarts schaatsen, overzetten, drietjes, mohawks, bogen). Het tweede half uur leer je je eerste sprongen (bunny hop, driesprong, salchow, piqué, hertensprong,...) en pirouetten (op 2 benen, op 1 been, zitpirouette,...).   We werken ook aan een show met kerst en een prachtig gala als afsluiter van het seizoen. Je leert in groep een kür op muziek waarmee je kan deelnemen aan het clubkampioenschap. 

Inclusief  

Verantwoordelijke coaches: Sophie Velders en Margaux Anthonissen

Ook volwassenen zijn welkom in onze club.  Zet je je eerste stappen op het ijs, of heb je vroeger geschaatst en wil je de draad weer oppakken?  We bieden lessen aan zowel voor beginnende volwassen schaatsers, schaatsers die de basisvaardigheden al goed beheersen en willen proeven kunstschaatsen en ijsdansen als competieve volwassen schaatsers.

 

Verantwoordelijke coach: Margaux Anthonissen 

Wil je meer uren schaatsen en op termijn aan wedstrijden deelnemen, dan kan je in overleg met het bestuur geselecteerd worden voor een bijkomende trainingen ter voorbereiding op de recreatieve C competitie.

In het pakket recreatief leer je een eigen kür op muziek, waarmee je kan deelnemen aan recreatieve wedstrijden.  Je neemt deel aan de trainingen op het ijs waar je intensief oefent op schaatsvaardigheid, sprongen en pirouetten.  Je werkt ook aan je expressie, ritmegevoel en houding in de les artistieke off-ice  en je oefent op kracht, lenigheid en uithouding tijdens de droogtraining 

Inclusief      

Verantwoordelijke coach: Yana Vanaerschodt

Activiteiten
Wedstrijden
Met dank aan onze sponsors:

met dank aan

Zoek op onze website

© 2019, website powered by Twizzit.com